Acrylaat

Acrylaat

Wij hebben een beperkte voorraad Acrylaat. Zelf acrylaat meebrengen kan ook. Het is echter lastig één plaat acrylaat te bestellen bij een plastic leverancier. Zij versturen meestal vanaf 10 platen, ivm breekbaarheid van één enkele plaat. Wij hebben meestal acrylaat op voorraad. Neem contact met ons op of we de juiste kleur, dikte en hoeveelheid in huis hebben.


Eigenschappen acrylaat

Acrylaat:

► Acrylaat laat zich zeer gemakkelijk snijden met een laser.

Graveren in acrylaat gaat ook goed. Omdat het een volledig gekleurd materiaal is, zie je geen contrast, maar een verdieping in het oppervlak. Bij doorzichtig acrylaat worden de plekken waar gegraveerd is matter, en geven hierdoor een lichtbreking.

► Acrylaatplaten zijn niet altijd dezelfde dikte. Vaak wordt het aangeboden als 3mm of 4mm dik, maar daadwerkelijk is het dan 2.8mm of 3.9mm. Voorkom daarom klemverbindingen.

► Acrylaat is een hard, maar ook makkelijk breekbaar materiaal. Klemmende verbindingen kunnen daardoor gemakkelijk uitbreken in de hoeken.

► Spiegelend acrylaat kan lasergesneden worden en ook goed gegraveerd worden. Wij graveren dan aan de achterkant een laagje weg. Let op dat de tekening die je aanleverd daarom gespiegeld moet zijn.

► Acrylaat is goed te verlijmen met speciale acrylaat lijm.


Eigenschappen graveerplaat

Rowmark:

► Graveerplaten bestaan meestal uit twee, soms drie, lagen kunststof. De kern hiervan is acrylaat en is bekleed met een dunne toplaag. Wanneer deze wordt weg gegraveerd, wordt de onderliggende kleur in het zicht.